Lomi Lomi massage

 

Zoals eerder belooft hierbij mijn eerste blog. Hierin bespreek ik de Lomi Lomi massage die ik ook in mijn praktijk uitvoer. Lomi Lomi is een massagestijl afkomstig van de eilanden van Hawaï. Een vergelijkbare stijl komt uit Nieuw Zeeland. Dit is de Ma Uri massage en komt van de Maori’s.

De Lomi Lomi massage wordt al eeuwen lang van generatie op generatie doorgegeven. In de Huna, een Hawaiaanse filosofie, gaat het voornamelijk om twee zaken, Harmonie en liefde. Gebrek aan harmonie leidt tot weerstand, dit leidt dan weer tot blokkades in de energiestroom. Een Lomi Lomi behandeling heeft een helende werking. Ze zorgt ervoor dat deze blokkades worden opgeheven.

Lomi is het Hawaiaanse woord voor massage. Door deze dubbel te gebruiken wordt de betekenis het woord extra versterkt.  Lomi betekent ook: “met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken”.

Een Lomi Lomi massage heeft een stimulerende werking op de spieren, de zintuigen, de organen, de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Ook hersteld het de levenskracht. Door de massage wordt de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en de afvoer van afvalstoffen verbeterd. Deze massagevorm zorgt ervoor dat je na een behandeling als herboren voelt.

Bij deze massage wordt veel met de onderarmen gemasseerd. Dit gebeurt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam. Door gebruik te maken van de onderarmen krijg je een brede diepe druk over een groter deel van het lichaam. Het wordt wel vergeleken met de bewegingen van de golven van de zee. Het lijkt bijna op een dans. Door deze bewegingen worden de blokkades in de energiestroom opgeheven, de spanningen uit het lichaam weg gespoeld en komt het lichaam weer in balans.

De Lomi Lomi massage is in aangepaste vorm ook zeer geschikt voor vrouwen die in verwachting zijn.

De massage is een zeer ontspannen massage. Deze massage kan worden geboekt bij Massage de Stoepen. Ik vind het een van de leukste massages om te geven. Volgens mijn klanten is het ook een zeer fijne ervaring om hem te ondergaan.