Vergoeding Zorgverzekeraar

Waarom de kosten van Massage de Stoepen niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Vaak krijg ik de vraag of mijn kosten ook worden vergoed door de zorgverzekeraar. Het antwoord hierop is NEE.

Om mijn kosten vergoed te krijgen moet ik in eerste instantie erg veel extra kosten maken. Ik moet een extra anatomie opleiding doen (kost zeker € 3000,00) en ik dien mij aan te sluiten bij een belangenvereniging voor alternatieve zorg. De aanmelding en lidmaatschap kosten ook enkele honderden euro’s per jaar.

Door deze extra investering zal ik ook mijn tarieven moeten aanpassen. De € 29,95 per uur is nu niet meer toereikend. Hierdoor prijs ik mij zelf uit de markt voor mensen die geen of een lage aanvullende polis hebben. Ook gelden de vergoedingen dan maar voor bepaalde behandelingen, zoals de Dorn Therapie of een Triggerpoint behandeling. Een ontspanningsmassage of sportmassage worden sowieso nooit vergoed door een zorgverzekeraar. Uiteraard zullen er collega’s van mij zijn die dan een andere behandeling op papier zetten, waardoor de kosten wel worden vergoed (hoe kan het toch dat de zorgkosten zo hoog worden?)

Ook moet ik dan in het keurslijf van de belangenvereniging.

Door alle kosten zal mijn uurtarief moeten worden opgetrokken naar zeker € 65,00 per uur.

Dan is er nog het feit dat alle zorgverzekeraar maximale vergoedingen hanteren per behandeling. Deze variëren van € 25,00 tot € 45,00 per behandeling. U zult dus altijd een eigen bijdrage hebben van tussen de € 20,00 en € 40,00 per behandeling. Nu reken ik maar € 29,95 per uur…… Daarnaast betaald u veel voor de aanvullende verzekering. Als u deze alleen maar heeft voor de alternatieve zorg dan kan dat voor u helemaal niet uit. U betaalt voor de aanvullende verzekering snel tussen de € 10,00 en € 40,00 per maand. U kunt dan beter de premie voor de aanvullende verzekering opzij leggen en deze besteden aan bijvoorbeeld mij! Of een andere praktijk met aantrekkelijke tarieven. 

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.